Gasketelwet per 1 oktober in werking

Per 1 oktober 2020 is het wettelijk stelsel voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties in werking gegaan. Vanaf 1 april 2022 moeten bedrijven gecertificeerd zijn om cv-ketels, gashaarden en geisers te mogen plaatsen, onderhouden of repareren. Het gaat daarbij om een verplichte CO-certificering voor cv-installateurs of een Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal ongevallen door koolmonoxide omlaag gaat.
Concreet houdt dit in dat bedrijven zonder geldig certificaat geen werkzaamheden meer mogen uitvoeren aan de gasverbrandingsinstallaties. Zodra bedrijven dat wel doen, zijn ze in overtreding. Hetzelfde geldt voor de opdrachtgever.

Wat houdt dit concreet in voor Zwedak en haar klanten?

In het verleden voerden onze monteurs kleine werkzaamheden uit aan bijvoorbeeld uw verwarming, voornamelijk tijdens het zomer- of winterklaar maken van uw zwembad. Vanaf heden zullen onze monteurs deze werkzaamheden niet meer uitvoeren, hiervoor vragen we uw begrip. Voor deze werkzaamheden kunt u het beste contact opnemen met uw eigen (gas)installateur.

Wilt u graag het hele artikel lezen? Lees hier het hele artikel

Terug naar overzicht

Geplaatst op 02/12/2021